10 kg verloren, maar daarnaast ook veel cm's

Sporten heb ik altijd al leuk gevonden, net als eten. Wat dat betreft ben ik een echte Bourgondiër. Ik lust en vind alles lekker. Dat was ook te merken aan mijn lichaam en het daarbij behorende BMI. Het was niet heel veel, maar net genoeg….. Als je dat dan ook nog gaat storen is het tijd voor actie, aldus vond ikzelf!

Na een intake/groepssessie bij Niels & Anoya via Foodcamp, ben ik met de benodigde informatie naar huis gegaan om mijn doelstellingen te formuleren. De week erna kreeg ik mijn eerste weekmenu incl. boodschappenlijst per mail binnen en kon ik gaan starten! Met volle moed ben ik begonnen aan de 12 weken met als doel: “conditie verbeteren en op gezond gewicht komen”.

Wat mij vooral in de eerste week opviel was dat ik zoveel en zo vaak moest eten, dit terwijl mijn doel juist was om af te vallen, maar ok dit was wat het voedingsadvies aangaf, dus daar hield ik me aan. Daarnaast ging ik, zoals ook was aangegeven, 3x per week naar Bootcamp. Na 2 weken van veel sporten en anders eten kwam mijn eerste weegmoment. Het resultaat: 1,7 kg aan gewicht verloren, maar waar ik eigenlijk nog blijer van werd was de -5 cm buik en -5 cm taille!

Na de weegmomenten kreeg ik de weekmenu’s per mail. Voor mij persoonlijk waren deze een feestje! Lekker uitzoeken wanneer je welke dag wat gaat eten en het mooie is, je hoeft het zelf niet te bedenken. Allemaal verschillende dingen en daarbij ook nog eens heel gevarieerd en erg lekker. Wat ik heel belangrijk vond is dat het prima te combineren is met werk en gezin en vraagt geen grote aanpassingen. Het gezin kan prima mee eten en mocht er iets tussen staan wat je toevallig niet lekker vind, dan kan je een ander product hiervoor ruilen. Kortom, genoeg variatiemogelijkheden.

Gedurende de 12 weken Foodcamp heb ik ook mijn “dip-momenten” gekend, maar gelukkig zijn Niels & Anoya er dan, die je daarbij helpen en waar je op terug kunt vallen.

Tijdens de Foodcamp waren er voldoende weeg- en evaluatiemomenten, helemaal perfect. Uiteindelijk wil je weten wat alle inspanningen met je doen en deze stimuleerden mij weer om door te gaan en vol te houden. Aan het einde van de 12 weken ben ik in totaal 10 kg verloren, maar daarnaast ook veel cm’s! Maar niet alleen dat, ook is mijn conditie verbeterd en weet ik wat wel en niet goed voor me is en gedurende de dag heb ik veel meer energie. En sporten……. sporten is “a way of life” geworden!

Mocht je twijfelen om deel te nemen aan Foodcamp, niet doen. Ik raad iedereen aan het te doen!

-Irma Plate- 

Foodcamp informatiebijeenkomst

woensdag 13 september 2017